Prezentare

Istoric și cadre didactice

Read More

Programe de studii

Licență, masterat, doctorat

Read More

Cercetare

Centru de cercetare, revistă, publicații

Read More

Internațional

Programe de cooperare internațională

Read More

Despre noi...

Catedra de Limba și literatura engleză este cea mai mare catedră de limbi străine din cadrul Facultății de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și una dintre cele mai importante din România.

Colectivul său este alcătuit din cadre didactice cu înalte competențe profesionale, specializate în domenii precum: Limba și literatura engleză, Studii americane, Traductologie, Terminologie, Interpretariat și Lingvistică aplicată. Acestea sunt, de altfel, și direcțiile de pregătire a studenților noștri la nivel de licență, masterat și doctorat.

În cadrul departamentului, atât cadrele didactice, cât și studenții beneficiază de multiple oportunități de a participa la diverse activități cu caracter academic, cum ar fi proiecte de cercetare, simpozioane, conferințe, schimburi internaționale. Revista LINGUACULTURE, disponibilă atât în variantă tipărită cât și online, este unul dintre proiectele noastre de succes, la care au contribuit cercetători de renume din țară și din străinătate, dar și absolvenți ai studiilor doctorale și de masterat.

Catedra de Limba și literatura engleză a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost înființată în 1925, când Iancu (Ioan) Botez (1872-1947) a fost numit profesor de Literatură și Civilizație Engleză.

Mai multe...

Announcements

 • Orar semestrul I 2018-2019 / Timetable 1st semester 2018-2019

  Orar2018În primele săptămâni de studiu, orarul poate suferi modificări. Vă rugăm să consultaţi actualizările de pe site şi de la avizierul facultăţii.

  Mult succes în noul an academic!

  Citește mai departe...  
 • Invitație: Masa rotundă „Madness in Fiction”

  Afis madness siteJoi, 4 octombrie 2018, de la ora 14.00, în Sala Ferdinand, toți cei interesați de tema nebuniei în literatură și operele de ficțiune sunt invitați să participe la masa rotundă Madness in Fiction. Organizată de Festivalul internațional de literatură și traducere (FILIT) în parteneriat cu Catedra de limba și literatura engleză de la Facultatea de Litere, manifestarea se bucură de participarea lui Mark Axelrod-Sokolov, profesor de literatură comparată la Wilkinson College of Humanities and Social Sciences din cadrul Chapman University (USA), de 16 ani director al John Fowles Center for Creative Writing.

   

  Citește mai departe...  

Our Facebook Page

Forthcoming: Interdisciplinary Conference "C. S. Lewis and Kindred Spirits"

22-23 November 2018

CS Lewis 4The Fourth Interdisciplinary Conference devoted to the life and work of C. S. Lewis: C. S. Lewis and Kindred Spirits, Iasi, 22-23 November 2018, continues the series of events devoted to the celebrated Oxonian writer and scholar and is open to both specialists and lay people who are interested in, and fascinated by, the Oxford Don’s legacy and influential presence within current culture.

Details on the conference and registration: http://simpozioncslewis.blogspot.com/

 IMPORTANT DEADLINES 
 October 20th early bird conference registration
 November 15th full conference registration 
 November 15th registration for conference dinner and/or trip to Bukovina 
 November 20th final registration for attendants 

Contact persons:

Professor Rodica Albu: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Dr. Daniela Vasiliu:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Dr. Teodora Ghivirigă: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.