Provocarea memelor de Ziua limbii materne!

  • Ultima actualizare: Joi, 15 Februarie 2018 10:04
  • Publicat: Joi, 15 Februarie 2018 09:16
  • Accesări: 3449

MemesMLChiar dacă susținem și promovăm învățarea limbilor străine, nu trebuie să uităm de limba maternă! Cu ocazia Zilei internaționale a limbii materne, sărbătorită în întreaga lume, la inițiativa UNESCO, pe 21 februarie 2018, te invităm să accepți provocarea lansată de un grup de organizații internaționale și să creezi o memă în limba română.

***

Ce trebuie să faci pentru a participa:

Pasul 1 – Alege o imagine

Alege imaginea pe care dorești să o folosești. Aceasta poate fi o fotografie din colecțiile gratuite de pe Internet utilizată deja în alte meme sau o imagine realizată chiar de tine. Multe platforme special concepute pentru crearea memelor îți pun oricum la dispoziție astfel de fotografii. Folosește platforme precum MemeGen sau MemeGenerator sau site-urile pe care organizatorii le-au inventariat pentru tine în această listă.

Pasul 2 – Adaugă textul dorit

Folosind platformele de mai sus sau alte resurse informatice, adaugă textul dorit în partea de sus și de jos a imaginii. Textul tău poate fi unul amuzant sau serios – te încurajăm să creezi meme care abordează tema conservării sau a revitalizării lingvistice.

Pasul 3 – Salvează și încarcă mema

Salvează imaginea și încarc-o pe platformele de socializare preferate (de exemplu, Instagram, Twitter, Facebook).

Pasul 4 – Adaugă un hashtag

♦ Adaugă hashtag-ul #MemeML

♦ Adaugă hashtag-ul limbii (#Romanian, #română)

Notă: promovarea diversității lingvistice în mediul online îți permite să poți comunica în orice limbă dorești fără a fi nevoie să traduci conținuturile pentru vorbitorii altor limbi. Cu toate acestea, dacă dorești ca mesajele tale să ajungă la un public cât mai larg, poți propune o traducere generală în secțiunea descriptivă a mesajelor tale, mai ales în cazul ideilor care nu pot fi traduse literal.

Pasul 5 - Alătură-te mișcării memelor

♦ Găsește alte persoane care au creat și distribuit meme folosind hashtag-ul #MemeML pe Instagram, Twitter sau Facebook, lasă comentarii și redistribuie aceste meme.
♦ Caută hashtag-ul corespunzător limbii române și vezi ce meme au mai fost create în limba ta maternă (#Romanian, #română).
♦ Folosind tag-uri, provoacă și alte persoane să creeze meme în limba română.

Pasul 6 - Distracție plăcută!

***

Detalii despre această campanie sunt disponibile și aici. Nu uita să distribui memele folosind #hashtag-ul campaniei!

Dacă sunteți studenți sau absolvenți ai Facultății de Litere de la UAIC și doriți ca memele voastre să fie publicate pe site-ul Catedrei de engleză, trimiteți un e-mail cu mema creată și detaliile voastre la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. La finalul campaniei (22 februarie 2018), cele mai interesante și inspirate meme primite vor fi publicate și distribuite pe acest site.

 

 

Legături rapide

Visitor counter

Visitors today: 25

Visitors this week: 79

Visitors this month: 494

All time visitors (June 2016): 113761

Kubik-Rubik Joomla! Extensions