„Edit-a-thon” Wikipedia la Catedra de Engleză

  • Ultima actualizare: Marți, 27 Martie 2018 12:21
  • Publicat: Marți, 27 Martie 2018 12:17
  • Accesări: 2954

Wiki trad2Începută anul trecut, colaborarea dintre Catedra de Engleză din cadrul Facultății de Litere și platforma enciclopedică Wikipedia continuă și în acest semestru!

În cadrul acestui parteneriat, studenții de anul al II-lea de la specializarea Limbi Moderne Aplicate (engleză A și B) contribuie la crearea unor noi pagini cu informații în limba română traducând diferite articole publicate pe portalul enciclopedic Wikipedia în limba engleză.

Desfășurat în cadrul cursului de traduceri specializate sub coordonarea asist.dr. Sorina Postolea, parteneriatul cu platforma Wikipedia „s-a tradus”, semestrul trecut, în crearea a două articole de mari dimensiuni: Comerț cu amănuntul și Marcă comercială. În acest semestru, tinerii traducători de la Facultatea de Litere vor crea peste 40 de articole de mici dimensiuni din domeniile economie și drept.

Pentru că proiectul se bucură de sprijinul administratorilor și editorilor coordonatori ai platformei Wikipedia în limba română, luni, 26 martie 2018, Gheorghe Iordachi, unul dintre cei mai activi membri ai Wikipedia în limba română, a venit la Iași pentru a le prezenta studenților uneltele pe care le au la dispoziție pentru a traduce, edita și publica articole pe acest portal.

 

Legături rapide

Visitor counter

Visitors today: 24

Visitors this week: 78

Visitors this month: 493

All time visitors (June 2016): 113760

Kubik-Rubik Joomla! Extensions